Pratik Bilgiler ;)

Yazar: Unknown Tarih: 04:04 Kategori: Yorum: Yorum Yap

Bunları bilmek gerek :)

-Sütü ocağa koymadan tencere soğuk suyla çalkalanırsa süt kaynarken dibine yapışmaz.

-Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz.

-Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları kullanınız.

-Patlıcanların acısını almak için, soyulduktan sonra tuzlu suda bekletilirse acısının kalmadığını göreceksiniz.

-Sosislerin patlamasını önlemek için ; fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.

-Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir.

-Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk hem lezzetli olur.

-Pişireceğimiz yeşil sebzelerin yeşilliklerini kaybetmesini istemeyiz her halde. O yüzden pişirmeden önce sebzeler buzlu su içinde iyice bekletildikten sonra işlenirse sebzelerin yeşillikleri sabit kalır ve yeşilliğindeki vitaminlerinden daha etkili faydalanılır.

-Soğanlar genellikle kavrulurken kararır. Bunu önlemek için üzerine biraz un serpin. Kızartılan soğanın kararmasını önler.

Devamı gelecek.. :)
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder