Pratik Bilgiler ;)
Bunları bilmek gerek :)
-Sütü ocağa koymadan tencere soğuk suyla çalkalanırsa süt kaynarken dibine yapışmaz.
-Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz.
-Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları kullanınız.
-Patlıcanların acısını almak için, soyulduktan sonra tuzlu suda bekletilirse acısının kalmadığını göreceksiniz.
-Sosislerin patlamasını önlemek için ; fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.
-Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir.
-Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk hem lezzetli olur.
-Pişireceğimiz yeşil sebzelerin yeşilliklerini kaybetmesini istemeyiz her halde. O yüzden pişirmeden önce sebzeler buzlu su içinde iyice bekletildikten sonra işlenirse sebzelerin yeşillikleri sabit kalır ve yeşilliğindeki vitaminlerinden daha etkili faydalanılır.
-Soğanlar genellikle kavrulurken kararır. Bunu önlemek için üzerine biraz un serpin. Kızartılan soğanın kararmasını önler.
Devamı gelecek.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder